Hjælp dit barn med disse 11 tips til at stoppe sengevædning

Trist barn sidder og kigger ud i luften
Estimeret læsetid: 2 minutter
4.8
(4)

Sengevædning kan påvirke dit barns hverdag

At have et barn med natlig sengevædning om natten kan være både trist og frustrerende. De fleste børn er tørre, når de er omkring 5-6 år gamle. Men en mindre gruppe børn vil fortsat kæmpe for at få kontrol over deres blære. Der er faktisk så mange som 10% af børn, der stadig tisser om natten ved 6-årsalderen. For nogle fortsætter problemet i lang tid og det kan blive en stor udfordring i hverdagen med sleepovers, skolelejre og andre aktiviteter.

Man kan begynde at få hjælp allerede ved 6-7 årsalderen. Men husk dette; et barns forståelse og motivation til at arbejde med problemet er ofte ikke til stede før 8 år. Så vær tålmodig. Til sidst når du målet, og dit barn stopper med sengevædning om natten.

Hvad kan du så gøre?

Her er nogle råd om, hvordan du bedst kan tackle udfordringerne ved sengevædning, og hvordan du opretter gode tissevaner. At praktisere gode toiletrutiner i løbet af dagen er vigtigt for at forhindre sengevædning om natten.

 1. Få dagsrutinerne på plads først, FØR du starter enhver træning for at blive tør om natten.
 2. Vis ikke vrede eller frustration over for barnet. Intet barn vil tisse i deres seng eller tøj.
 3. Brug billige og lette sommer dyner eller dyner, der er lette at vaske i perioder, hvor du træner om natten. Dette vil reducere arbejdsbelastningen med hensyn til vask og også mindske følelsen af frustration.
 4. Søg hjælp, hvis du føler at du sidder fast og frustrationen vokser. Det er godt at tale med nogen uden for familien, både for forældrene og barnet.
 5. Start ikke omfattende foranstaltninger med hensyn til sengevædning, når du er midt i travle perioder, f.eks. at flytte, eller hvis du lige har fået en ny baby.
 6. Vær meget god til at opretholde gode vaner i løbet af dagen. Sørg for, at dit barn drikker og tisser på planlagte tidspunkter. For nogle kan dette være løsningen på sengevædning om natten.
 7. Sørg for, at dit barn drikker tidligt på dagen. Start med et eller to glas ved morgenmaden, og lad dem fortsætte, mens de er i dagpleje eller skole.
 8. Opret regelmæssige rutiner til toiletbesøg: efter måltider, før man tager på tur og et par gange om dagen i børnehaven eller skoledagen.
 9. Tving ikke dit barn på badeværelset, hvis det er engageret i aktiviteter eller leg. Udnyt de naturlige pauser i løbet af dagen.
 10. Hvis barnet drikker nok i løbet af dagen, vil det være mindre tørstig om aftenen og således undgå overdrevent indtag lige før sengetid.
 11. Det er en god ide at samarbejde med dagpleje eller skole om dit barns tissevaner for at sikre, at toiletrutiner holdes, når du ikke er til stede.
Barn på gynge

Hvor godt synes du om denne artikel?

Klik på en stjerne for at give en bedømmelse!

Gennemsnitlige måling 4.8 / 5. Resultat: 4

Ingen bedømmleser endnu - vær den første!